تاسیسات

قوی ترین محلول لوله بازکن خانگی چگونه ساخته می شود؟

۵
(۱)

آیا از فواید محلول لوله بازکنی خانگی در رفع گرفتگی لوله‌ها باخبرید؟ گاهی اوقات لوله‌های ساختمان در اثر رسوبات، وجود مواد جامد مثل مو و دستمال و… دچار گرفتگی می‌شوند و بیشتر افرادی که این مشکل برای‌شان پیش می‌آید، فورا با یک لوله بازکن تماس می‌گیرند. اما اگر این مشکل برای شما هم پیش آمد، دست نگه دارید و همان اول کار با لوله بازکن تماس نگیرید! ما در این مطلب از تعمیربان به شما نحوه ساخت مایع لوله بازکن خانگی را آموزش می‌دهیم تا از هزینه‌های اضافی مثل دستمزد لوله بازکن جلوگیری نمایید. پس در ادامه همراه ما باشید.

نحوه ساخت قوی ترین مایع لوله بازکن خانگی

برای ساخت مایع لوله بازکن خانگی اصلا نیاز به مواد گران یا روش‌های سخت ندارید؛ فقط کافی‌ست چند موادی که در ادامه می‌گوییم را تهیه و با یکدیگر ترکیب کنید. این مواد به راحتی در سوپرمارکت‌ها و عطاری‌ها وجود دارند و قیمت زیادی هم ندارند. بنابراین در مقایسه با محلول‌های شیمیایی هم امن‌تر هستند و هم قیمت تمام شده کمتری برای‌تان خواهند داشت.

مواد و ابزار لازم برای ساخت قوی ترین محلول لوله بازکن خانگی

  • جوش شیرین (بیکربنات سدیم): یک ترکیب طبیعی و غیرسمی که به عنوان یک ماده ساینده ملایم و باز برای واکنش بین مواد مختلف عمل می‌کند.
  • سرکه سفید (اسید استیک): محلول اسیدی که با جوش شیرین واکنش داده و خاصیت جوشانندگی ایجاد می‌نماید.
  • آب جوش: به حل شدگی و شستشوی رسوبات شل شده کمک می‌کند.
  • نمک: اثر سایندگی را تقویت می‌کند و می‌تواند در تجزیه مواد چرب تاثیر بسزایی بگذارد.
  • آب لیمو (اختیاری): بوی تازه‌ و مناسبی به محلول دست ساز اضافه می‌کند و می‌تواند اثر اسیدی بیشتری برای محلول داشته باشد.
  • دستکش محافظ: برای محافظت از دست‌ها و پوست در برابر رسوبات، حرارت و اثرات اسیدی محلول.
  • پیمانه یا قاشق: برای اندازه‌گیری دقیق و ترکیب مواد با یکدیگر.
  • کتری یا قابلمه: برای جوشاندن آب.

برای اینکه بدانید با چه روش‌هایی جلوی بالا زدن چاه فاضلاب را بگیرید، حتما مقاله جلوگیری از بالا زدن چاه فاضلاب را مطالعه کنید.

مزایای مایع لوله بازکن خانگی
ریختن مایع لوله بازکن خانگی در روشویی سرویس بهداشتی

مراحل ساخت لوله بازکن دستی

در ادامه مراحل ساخت مایع لوله بازکن دستی را به صورت مرحله‌ای به شما می‌گوییم تا به راحتی چنین محلولی را آماده نمایید.

آماده‌ سازی محلول خانگی

با جوشاندن آب در کتری یا قابلمه شروع کنید. در حالی که آب در حال گرم شدن است، دستکش‌های محافظ خود را بپوشید.

شستشوی داخل لوله

یک کتری آب داغ را داخل لوله بریزید؛ این کار باعث می‌شود مواد داخل لوله نرم شده و کمی از بین بروند. حتی اگر این مواد هم از بین نروند، ریختن آب جوش کمک می‌کند که محلول قدرت بیشتری در از بین بردن مواد داخل لوله داشته باشد.

استفاده از جوش شیرین

نیم پیمانه جوش شیرین را مستقیماً داخل لوله بریزید. اطمینان حاصل کنید که تا حد ممکن پایین رفته باشد و در سطوح ابتدایی لوله ریخته نشده باشد.

استفاده از سرکه

پس از جوش شیرین، یک پیمانه سرکه سفید اضافه کنید. ترکیب شروع به جوشیدن و حباب‌زدن می‌کند که نشان‌دهنده واکنش شیمیایی است.

بنا به درخواست کاربران جهت رفع گرفتگی لوله فاضلاب ، ما نیز یک مقاله کامل در این باره شرح داده‌ایم.

عمل کردن محلول دست ساز

اجازه دهید ترکیب جوش شیرین و سرکه حداقل ۱۵ تا ۳۰ دقیقه بماند و درون چاه آب یا مایع دیگری نریزید. این زمان به تجزیه بهتر رسوبات و بقایای مواد درون لوله کمک می‌کند.

استفاده از ترکیبات دیگر (اختیاری)

در صورت تمایل، می‌توانید در طول دوره انتظار مخلوطی از نمک و آب لیمو را به لوله اضافه کنید تا اثر تمیز کنندگی بیشتری داشته باشد و بوی خوشی داشته باشد.

شستشوی نهایی

پس از دوره انتظار تقریبا نیم ساعته، یک کتری دیگر آب جوش را به داخل لوله بریزید تا رسوبات و محلول تمیز کننده شل شده شسته شوند.

محلول لوله بازکن خانگی چگونه عمل می کند؟

اثربخشی این محلول خانگی در واکنش شیمیایی بین جوش شیرین و سرکه نهفته است. جوش شیرین، یک نوع باز بوده که با سرکه اسیدی واکنش داده و گاز دی‌اکسید کربن تولید می‌کند. این ترکیب قدرتمند به تجزیه و جداسازی رسوبات و بقایای مواد از لوله کمک می‌کند. علاوه بر این، خاصیت سایندگی جوش شیرین و نمک، به افزایش قدرت تمیزکنندگی این محلول کمک می‌کند. در آخر، آب جوش هم، در از بین بردن چربی‌ها و شستشوی رسوبات شل شده کمک می‌کند. بنابراین می‌توان گفت که این محلول به عنوان قوی ترین محلول لوله بازکن خانگی عمل می‌کند.

نکات مهم برای ساخت محلول لوله بازکن خانگی

  1. همیشه دستکش محافظ بپوشید تا از تحریک پوست و محافظت از آن در برابر آب داغ جلوگیری کنید.
  2. هرگز مواد شوینده شیمیایی صنعتی را با این محلول خانگی مخلوط نکنید، زیرا می‌تواند واکنش‌های خطرناکی ایجاد کند.
  3. در محیطی با تهویه مناسب حضور داشته باشید تا از استنشاق بخارات این ترکیبات جلوگیری نمایید.
  4. برای گرفتگی‌های سخت‌تر، احتمالا تکرار مراحل ذکر شده لازم باشد؛ در صورتی که بازهم این ترکیبات عمل نکرد، می‌توانید از محلول لوله بازکن صنعتی استفاده نمایید؛ اگر بازهم گرفتگی لوله رفع نشد، با یک تعمیرکار لوله بازکن تماس بگیرید.
  5. استفاده منظم از این محلول می‌تواند از تجمع موادی که منجر به گرفتگی‌های شدید می‌شوند، جلوگیری کند.
  6. برای کاهش گرفتگی‌ها، از دور ریختن چربی و ذرات غذا در چاه‌ها و لوله‌های سینک ظرفشویی، حمام و سرویس بهداشتی خودداری کنید.

مطلب پیشنهادی: چاه بازکنی در تهران

مایع لوله بازکن خانگی چگونه ساخته می شود؟
دستکش، ابزار مورد نیاز هنگام استفاده از محلول لوله بازکن خانگی

با به خاطر داشتن این ترکیبات، نکات و به کارگیری آن‌ها، شما می‌توانید بدون تکیه بر محلول لوله بازکن صنعتی و شیمیایی، لوله‌های خانه خود را به خوبی تمیز کرده و از خرابی آن‌ها جلوگیری نمایید. در صورتی که این روش برای‌تان کارساز نبود، می‌توانید با سرویکار لوله بازکنی تماس حاصل فرمایید.

آنچه در این مطلب خواندیم + سوالات متداول

چرا از مایع لوله بازکن خانگی به جای محلول شیمیایی و صنعتی استفاده کنیم؟

محلول‌های شیمیایی مشکلات تنفسی برای انسان ایجاد می‌کنند و استفاده از آن‌ها می‌تواند به مرور سیستم لوله کشی خانه را تخریب کند.

اگر محلول دست ساز عمل نکرد چه کنیم؟

می‌توانید از یک محلول صنعتی استفاده نمایید یا با یک لوله بازکنی تماس بگیرید.

این محلول بازکننده لوله خانگی یک جایگزین مؤثر، ایمن و محیط زیستی برای محلول‌های شیمیایی است. ساخت آن آسان بوده و با استفاده از مواد رایج خانگی انجام بوده که می‌تواند راه‌حلی ایده‌آل برای نگهداری و حفاظت از لوله‌ها باشد. استفاده مرتب از آن می‌تواند از خرابی، گرفتگی‌های شدید جلوگیری کرده و عملکرد روان لوله‌های خانه شما را تضمین کند. برای مطالعه مطالب آموزشی دیگر که به خانه و لوازم خانگی مربوط است، می‌توانید به سایت تعمیربان مراجعه نمایید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای ۵ / ۵. تعداد رای: ۱

هنوز رای ثبت نشده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *