آموزش

۴ راه تضمینی برای جلوگیری از بالا زدن چاه فاضلاب

۴.۸
(۵)

چاه‌های فاضلاب نقش مهمی در جمع آوری پسماندها ایفا می‌کنند و خرابی این چاه‌ها می‌تواند مشکلات بسیاری برای خانه و ساختمان ایجاد کند. بنابراین بهتر است راه های جلوگیری از بالا زدن چاه فاضلاب را به خاطر داشته باشید. این چاه‌ها گاهی اوقات به درستی نگهداری نمی شوند و پر شدن و سرریز شدن آن‌ها باعث به خطر افتادن سلامت افراد خانه و بروز بیماری‌های مختلف شود. جلوگیری از بالا آمدن چاه دستشویی نیازمند یک رویکرد چند جانبه شامل نظارت، نگهداری و بهبود زیرساخت‌ها است. در ادامه همراه تعمیربان باشید تا از بروز این مشکل به صورت تضمینی جلوگیری نمایید.

اگر به هر دلیلی نتوانستید در جلوگیری از بالا زدن چاه فاضلاب موفق عمل کنید، با لوله بازکنی تماس بگیرید تا در اسرع وقت این مشکل شما را حل کند.

جلوگیری از بالا آمدن چاه دستشویی با چند راهکار ساده

در ادامه چند راهکار ساده معرفی می‌کنیم که در جلوگیری از بالا زدن چاه فاضلاب مفید هستند:

حفظ نظافت سینک ظرفشویی

گاهی اوقات گرفتگی لوله سینک ظرفشویی در بالا آمدن چاه دستشویی به صورت غیر مستقیم اثر گذار است. برای اینکه از این مسئله جلوگیری شود، چند کار را باید انجام دهید:

  • از ریختن باقی مانده غذا در سینک ظرفشویی جلوگیری کنید.
  • چربی و روغن را در سینک نریزید.
  • هرچند وقت یک بار در سینک ظرفشویی آب داغ بریزید تا مواد داخل لوله تخلیه شوند.
  • از محلول جوش شیرین و سرکه برای پاک کردن اطراف سینک ظرفشویی استفاده نمایید.

نگهداری تمیز از چاه حمام

چاه حمام نیز در صورت گرفتگی یا خرابی، می‌تواند به صورت غیر مستقیم باعث بالا آمدن چاه دستشویی شود. برای جلوگیری بهتر است حتما در حمام یک سطل آشغال قرار دهید و باقی مانده صابون، تیغ، موها و موارد دیگر را در آن بریزید و از ریختن آن‌ها در چاه حمام جلوگیری نمایید.

در صورتی که لوله فاضلاب‌ ساختمان‌تان بالا زده است و برای رفع این مشکل، نیاز به راهنمایی دارید، به صفحه رفع گرفتگی لوله فاضلاب مراجعه کنید.

ارتقاء زیرساخت فاضلاب قدیمی

مانند هر زیرساختی، چاه‌های فاضلاب عمر عملیاتی محدودی دارند. فاضلاب‌های ساخته شده از موادی مانند آجر و خاک رس در طول چندین دهه استفاده ترک می‌خورند و باعث نشتی و گرفتگی می‌شوند که می‌تواند پمپ‌ها را تحت تأثیر قرار دهد. ترمیم یا جایگزینی اجزای قدیمی از بروز بالا آمدن چاه دستشویی جلوگیری می کند.

راهکارهای جلوگیری از بالا زدن چاه فاضلاب

نگهداری صحیح از چاه دستشویی

چند عامل مهم وجود دارند که در صورت رعایت آن‌ها، برای جلوگیری از بالا زدن چاه فاضلاب سیار مفید هستند؛ در ادامه به معرفی این عوامل می‌پردازیم:

  • از انداختن هرگونه دستمال حتی دستمال کاغذی در چاه دستشویی، خودداری نمایید. دستمال کاغذی به دلیل بافتی که دارد ممکن است باعث انسداد چاه فاضلاب شود. دستمال کاغذی را فقط در سطل زباله دستشویی بیندازید.
  • یک چاه بست برای فاضلاب دستشویی تهیه نمایید. این وسیله از افتادن اشیای کوچک و سبک مثل انگشتر جلوگیری می‌کند. البته به یاد داشته باشید که بست فاضلاب توانایی نگه داشتن اشیای بزرگ تر مثل موبایل را ندارد.
  • بعد استفاده از سرویس بهداشتی، حتما سیفون را بکشید یا به اندازه کافی درون لوله آب بریزید تا از تجمع مواد فاضلابی جلوگیری شود. گاهی اوقات رسوب مواد فاضلابی می‌تواند باعث بالا آمدن چاه دستشویی شود.
  • هیچ آشغالی مثل تارهای مو، ته سیگار و… را درون چاه توالت نریزید.
  • می‌توانید یک توری تخلیه تهیه نمایید تا از ورود مواد مختلف به چاه فاضلاب جلوگیری کند.
  • چسب، مصالح ساختمانی، رنگ و.. را به هیچ عنوان داخل چاه فاضلاب نریزید چون باعث سخت‌ترین نوع گرفتگی می‌شوند.

در مواقعی که چاه فاضلاب خانه‌تان دچار گرفتگی شده است به یک شخص ماهر برای باز کردن آن نیاز دارید، با مراجعه به صفحه چاه بازکن در تهران می‌توانید بهترین چاه بازکن را پیدا کنید.

علت بالا آمدن چاه دستشویی چیست؟

عموما این مشکل به دلیل ۵ عامل اصلی به وجود می‌آید. در ادامه این عوامل را بررسی می‌کنیم تا از بالا زدن چاه فاضلاب پیشگیری کنید:

  • گرفتگی در دیگر چاه‌های خانه: وجود مشکل در چاه‌های حمام و آشپزخانه می‌تواند منجر به گرفتگی در چاه فاضلاب شود. پس همیشه چاه‌های حمام و آشپزخانه را چک کنید و در صورت وجود آب قابل توجه بر روی این چاه‌ها، سریعا با لوله بازکنی تماس بگیرید تا باعث صدمه و گرفتگی به چاه فاضلاب نشود.
  • ریشه درختان: درختان به صورت غریزی به دنبال آب و مواد غذایی هستند و برای این منظور ریشه‌های خود را در خاک می‌گسترانند. وجود آب در چاه‌های فاضلاب نیز باعث می‌شود تا درختان به این منابع دسترسی پیدا کنند و باعث بالا آمدن چاه دستشویی شوند. البته این علت بیشتر در خانه‌های قدیمی یا خانه‌هایی که در مناطق سرسبز یا استوایی بنا شده‌اند به وجود می‌آید.
  • آسیب یا انسداد خطوط لوله ساختمان: گاهی اوقات هم لوله فاضلاب، هم حمام و هم آشپزخانه شما سالم هستند اما انسداد در لوله‌های واحدهای دیگر یک ساختمان می‌تواند به تدریج باعث گرفتگی در لوله فاضلاب شما شود.
  • بارش زیاد باران: در برخی مواقع سیل یا آب باران فراوان به لوله‌کشی ساختمان نفوذ کرده و باعث گرفتگی و بالا زدن چاه دستشویی می‌شوند.

مطلب پیشنهادی: قوی ترین محلول لوله بازکن خانگی

علت بالا آمدن چاه دستشویی چیست؟

آنچه در این مقاله خواندیم + سوالات متداول

علت اصلی بالا آمدن چاه دستشویی چیست؟

ریختن مو، آشغال، فیلتر سیگار و... از اصلی‌ترین دلیل گرفتگی چاه فاضلاب است.

هنگام بالا زدن چاه فاضلاب چه کار کنیم؟

بهترین راه تماس با لوله بازکنی است چون رفع این مشکل نیاز به تخصص دارد و خودتان نمی‌توانید آن را حل کنید.

در این مقاله راه‌های جلوگیری از بالا زدن چاه فاضلاب و عللی که می‌تواند باعث بروز این مشکل شوند را بررسی کردیم. اگر مواردی که گفتیم را رعایت فرمایید، احتمال گرفتگی چاه فاضلاب خانه مشا به صفر می‌رسد. البته به یاد داشته باشید گاهی اوقات برخی لوله‌های فاضلاب قدیمی به دلیل اینکه عمر مفید خود را کرده‌اند، بدون هیچ پیش زمینه خاصی خراب شده و باعث بالا آمدن فاضلاب می‌شوند. اما در هر حال در صورتی که این مشکل برای‌تان پیش آمد، بهتر است با یک لوله بازکنی تماس بگیرید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای ۴.۸ / ۵. تعداد رای: ۵

هنوز رای ثبت نشده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *