ساختمان

تعمیر و بازسازی خانه + چک لیست

۰
(۰)

چنان­چه بخواهیم به این سوال پاسخ دهیم که بازسازی خانه چیست، می توانیم واژه مرمت را برای رساندن مفهوم آن به کار ببریم. بسیاری از افراد ممکن است به دلایل مختلفی که برای آن­ها مهم است، حاضر به تخریب کامل یا فروش خانه قدیمی خود نباشند. برخی از این دلایل شامل عادت کردن به آن محیط، داشتن حس خوب، خاطره انگیز بودن و… می­باشد. به این ترتیب این افراد به جای تخریب یا فروش، تمایل دارند که به بازسازی خانه های قدیمی خود بپردازند. در فرایند بازسازی خانه، یک یا چندین نفر برای افزایش طول عمر یک بنا بدون تخریب آن، فعالیت و همکاری می­کنند.

در واقع به مجموعه ­ای از فعالیت­ هایی که از طریق آن، عمر بنا افزایش پیدا می­کند و تعمیرات لازم برای ماندگاری بنا انجام می­ شود، بازسازی ساختمان یا مرمت یک بنا گفته­ می ­شود. بازسازی منزل و هر ساختمانی قوانین و روش‌های مخصوص به خود را دارد. توجه داشته باشید که ساختمان ­های فرسوده و کلنگی، برای بازسازی در اولویت هستند.

چنان­چه شما نیز قصد بازسازی خانه خود یا هر کدام از بخش ­های منزل نظیر بازسازی اتاق خواب و… را دارید؛ این مقاله برای شماست. برای کسب اطلاعات مفید در این باره تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

خدمات بازسازی خانه 

خدمات بازسازی منزل شامل مجموعه از خدمات است برای بازسازی یک خانه نیاز است تا یک تیم حرفه ای طی یک همکاری یک پروژه را انجام دهند برای مثال نیاز به برقکار در طی پروژه بازسازی لازم است در بیشتر بازسازی ها نیاز به لوله کش نیز هم امری ضروری است نقاش ساختمانی یکی از مهمترین اعضای تیم بازسازی خانه است اما برای بازسازی، وجود یک فرد با تجربه که این افراد را با یکدیگر هماهنگ کند ضروری است و در ادامه به معرفی بهترین های بازسازی منزل می پردازیم.

 

تعمیر و بازسازی خانه نمونه کار

مراحل بازسازی خانه

قدم اول در بازسازی خانه، تعیین هدف کلی از بازسازی ساختمان است. باید با توجه به بودجه و نیازهای خود چک لیست تهیه کنید و سپس به سراغ فرایند بازسازی خانه بروید. این فرایند شامل دو مرحله کلی بازسازی زیر ساخت ساختمان و بازسازی بنا می­باشد.

برای بازسازی، ابتدا باید زیر ساخت ساختمان بررسی شود تا در صورت نیاز آن را تغییر داده و بازسازی کنید. این فرایند شامل اقدامات مربوط به لوله کشی در بازسازی و بازسازی خطوط برق توسط برقکار می‌شود و مربوط به نیازهای روزانه شما است. بازسازی دکوراسیون بنا مربوط به ظاهر و طراحی داخلی منزل می­شود و به این بستگی دارد که چه فضاهایی را می­خواهید بازسازی کنید.

چک لیست بازسازی خانه

یکی از ابزارهایی که به مدیریت بازسازی خانه کمک می ­کند، چک لیست بازسازی خانه است. در واقع چک لیست، تهیه فهرستی  از کلیه فعالیت­ها و اقداماتی است که برای رسیدن به نتیجه دلخواه در بازسازی ساختمان لازم است. با تهیه چک لیست، می­توان از از انجام درست و مرحله به مرحله­ی بازسازی منزل و مدیریت دقیق بر پروژه اطمینان یافت. هنگامی که چک لیست تهیه می ­کنید، تمام مواردی که ممکن است در بازسازی، مشکل یا خطایی ایجاد کند؛ برطرف می­شوند. همچنین چک لیست موجب نظم بخشیدن به کارها می­شود.

در تهیه چک لیست بازسازی خانه، باید یک برآورد کلی از هزینه بازسازی خانه و زمان انجام بازسازی در نظر گرفته شود. همچنین، اینکه به چه تعداد نیرو نیاز است و هر فعالیتی باید در کدام مرحله از بازسازی انجام شود؛ باید در چک لیست ذکر شود. چنان­چه برای بازسازی از چک لیست استفاده نکنیم؛ فراموش شدن موارد مهم و در فراموشی ضروریات، امری بدیهی است. این امر موجب می­شود که علاوه بر ایجاد خطا در محاسبه هزینه بازسازی خانه، اقدامات در زمان خاص خود انجام نشوند و روند کار با اختلال مواجه شود.

در حالی که در چک لیست بازسازی خانه، هر فعالیت و اقدامی مشخص شده و هزینه آن درج می­شود. به این ترتیب می­توانید با توجه به هزینه، اولویت­های خود را مشخص کنید؛ برخی اقدامات را حذف کنید و یا اگر بودجه کافی وجود دارد، آیتم­های جدیدی به پروژه بازسازی خانه خود اضافه کنید.

به طور کلی در چک لیست تمامی آیتم­های زیر مشخص می­شوند:

  • اینکه هدف شما از بازسازی منزل چیست؟
  • میزان بودجه ­ای که برای این کار در نظر گرفتید، چقدر است؟
  • آیا بودجه شما برای بازسازی خانه کافی است یا نیاز به وام دارید؟
  • بهترین پیمانکاری که می­توانید برای این کار انتخاب کنید چه کسی است؟
  • معمار و متخصص بازسازی منزل خود را انتخاب نمایید.
  • آیا خانه شما در کنار بازسازی، نیاز به مقاوم سازی نیز دارد؟
  • آیا برای بازسازی خانه باید مجوز خاصی دریافت کنید؟
  • آیا نیاز به نقل مکان پیش از انجام بازسازی ساختمان دارید؟
  • زمان بندی اقدامات بازسازی ساختمان را لحاظ کنید.
  • میزان هزینه هر اقدام را مشخص کنید.
  • سپس قرار داد ببندید و کارهای بازسازی را آغاز کنید.

بازسازی خانه های قدیمی

بازسازی خانه‌ های قدیمی یکی از سوژه­ های مورد علاقه معمارها و طراحان دکوراسیون داخلی است. چنان­چه از نظر هزینه و میزان سرمایه اولیه نگرانی وجود نداشته باشد، می‌توان روش‌های جدید و مصالح و طرح‌های مدرن برای بازسازی خانه های قدیمی به کار برد. اما چنان­چه بودجه محدودی داشته باشید، باید با حداقل هزینه، از طرح‌های خلاقانه استفاده کرد و دست به ابتکار عمل در بازسازی زد. مورد مهم دیگری که باید در نظر بگیرید، گنجاندن نظر و ایده خود در کار است که باید با معمار در این مورد صحبت کنید.

مراحل بازسازی خانه های قدیمی شامل کلیه اقداماتی است که از مرحله ایده تا پایان بازسازی خانه باید انجام داد. بازسازی خانه های قدیمی، شامل روند تبدیل فضاهای غیر قابل استفاده این خانه ها به فضاهای قابل استفاده­ای است که ساکنان خانه در آن احساس راحتی و آرامش می کنند. بنابراین با توجه به نیازهای خود و خانواده‌تان، ابتدا فکر کنید که هدف شما از بازسازی ساختمان چیست و سپس با یک پیمانکار در این باره گفتگو کنید و درخواست خود را به صورت دقیق مطرح کنید تا پیمانکار کلیه تغییراتی که مد نظر شما می­باشد را در نظر بگیرد.

پس از آن، پیمانکار خانه را می­بیند و کلیه اقداماتی که برای بازسازی مورد نیاز است، را پیش‌بینی می­کند و هزینه‌ها را تخمین می­زند. ممکن است برای شروع بازسازی نیاز به اخذ مجوز از سازمان شهرداری داشته‌باشید؛ زیرا ممکن است بازسازی به شکلی باشد که با نقشه اولیه ساختمان تداخل داشته باشد و یا هدف شما کم یا زیاد کردن متراژ بنا باشد؛ بنابراین به طور کلی باید ابتدا مجوزهای لازم را از سازمان­های مربوطه دریافت کنید. پس از انجام کارهای لازم، دیگر باید سررشته امور را به دست پیمانکار و مهندس ناظر بسپارید تا آن­ها با توجه به نقشه و هدف طراحی‌شده، عملیات بازسازی را تکمیل کنند. همچنین لازم است که مهندس ناظر باید بر روند کار از مرحله طراحی تا اجرای فنی نظارت داشته‌باشد و آن­ها را تایید کند.

از آنجایی که تغییر دکوراسیون داخلی و بازسازی خانه یک کار خلاقانه است و به ابتکار عمل و ایده­های تازه نیاز دارد، می­توان با به خرج دادن خلاقیت و سلیقه، به زیبایی و جلوه‌ی بصری منزل کمک کرد و با ابتکار عمل، در هزینه‌های تمام شده نیز صرفه جویی به عمل‌ آورد. دقت داشته باشید که در هنگام تصمیم برای بازسازی ساختمان باید کلیه هزینه‌های لازم از جمله هزینه تامین نیروی انسانی نظیر کارگران، لوله کش برای لوله کشی در ساختمان، برقکار و… ، فعالیت ­های مربوط به تخریب، ایده‌ها، تامین مصالح جدید، هزینه نصب تاسیسات و … در نظر گرفته شود.

بازسازی قسمت های مختلف خانه

همان­طور که پیش­تر ذکر شد، هر کدام از قسمت­های مختلف خانه در بازسازی، طرح و هزینه مربوط به خود را دارند. در ادامه با نحوه بازسازی هر کدام از قسمت­های منزل آشنا می ­شویم:

بازسازی اتاق خواب

امروزه توجه به هدف از طراحی و بازسازی هر قسمت از منزل با توجه به نیازهای انسان، اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است. در مورد بازسازی اتاق خواب‌، هدف اصلی، القای حس آرامش و امنیت در زمان استراحت جسمی و فکری افراد است. به همین دلیل در هنگام بازسازی باید به نحوی دکوراسیون و فضای اتاق طراحی شود که این هدف را به خوبی متجلی سازد. در هنگام بازسازی اتاق خواب کودکان و خردسالان، می‌توان از المان­های فانتزی و تنوع رنگ بیشتری استفاده کرد.

در بازسازی اتاق‌ خواب نیاز به تغییر در سه گزینه دیوارها، کف و یا کمدها دارید. هنگام بازسازی می­توانید با توجه به سلیقه شخصی و در نظر گرفتن هارمونی، از بین انواع کفپوش با رنگ­های مختلف انتخاب کنید، همچنین می ­توانید برای سقف از کناف کاری استفاده کنید و یا کمد دیواری جدیدی را جایگزین کمدهای قدیمی کنید. تغییر لوسترها را نیز فراموش نکنید.

بازسازی سالن پذیرایی

در منزل، سالن پذیرایی دارای بیشترین جلوه‌ی بصری از فضای خانه می­باشد. اکثر افراد به طور معمول، زمان زیادی را در اتاق پذیرایی می‌گذرانند؛ همچنین سالن پذیرایی محل اصلی برای نشستن مهمان­ها می­باشد و می­تواند به نوعی معرف دکوراسیون منزل شما باشد. یکی از مواردی که باید در بازسازی سالن پذیرایی حتما به آن توجه کنید، نورپردازی است. ممکن است استفاده از نور طبیعی به تنهایی برای سالن پذیرایی کافی نباشد؛ در چنین حالتی باید از نور تلفیقی برای زیباسازی محیط استفاده کنید. می­توانید از نور مخفی در سقف نیز بهره ببرید.

بازسازی سرویس‌های بهداشتی

یکی از فضاهای ساختمان که در طول روز زمان محدودی را در آن می ­گذرانید و ممکن است خیلی به فضای آن توجه نکنید، سرویس­ بهداشتی است. سرویس­های بهداشتی و حمام به طور مرتب به به بازسازی و مراقبت نیاز دارند. برخلاف تصور برخی افراد، این فضاها نقش زیادی در القای حس آرامش و سلامت جسم و روان ما دارند. بازسازی سرویس بهداشتی و حمام شامل مراحلی نظیر توجه به لوله‌کشی در بازسازی، تعویض شیرآلات کهنه و استفاده شیرآلات مدرن، جایگزین کردن توالت­های قدیمی با توالت فرنگی و سایر تجهیزات، تغییر سرامیک و کف‌پوش‌ها و نورپردازی می­شود. پیش از هر اقدامی باید زیرساخت­ها مانند لوله‌ کشی آب و فاضلاب را بررسی کنید تا از سلامت آن­ها مطمئن شوید و سپس به بازسازی سرویس بپردازید.

بازسازی آشپزخانه

به طور کلی بازسازی آشپزخانه شامل اوپن کردن با بنایی و تغییر سرامیک­ها و کف پوش آشپزخانه می شود. همچنین کابینت­ها یکی از مهمترین بخش­های آشپزخانه هستند که با تغییر آن­ها می­توان این قسمت منزل را مدرن کرد. بنابراین مواردی که در بازسازی آشپزخانه انجام می‌شود، عبارت از تعویض کابینت‌ها، تخریب بخشی از دیوارها، تخریب آرک‌های کهنه و رابیتس کاری‌، تعویض و یا جابه جایی لوله ­کشی، تغییر کف پوش، استفاده از کاشی های بین کابینتی، تغییر پرده و غیره می­باشد.

جمع بندی

هر بنایی مخصوصا بناهایی که سال­های زیادی از ساخت آن­ها می­گذرد، پس از مدتی نیاز به بازسازی و تعمیر پیدا می­کنند. این امر در مورد خانه­ های کلنگی مهم­تر است. با بازسازی خانه می­توان عمر بنا را بیشتر کرد و از تنوع در محیط زندگی لذت برد. همان طور که در این مقاله خواندیم بازسازی ساختمان امری مهم است که باید پیش از اقدام، با تهیه چک لیست، برای مرحله به مرحله آن برنامه ­ریزی کرد. همچنین در بازسازی هر کی از قسمت­های منزل، بادی مواردی خاص را مد نظر قرار داد و مطابق با آن قسمت، بازسازی را انجام داد.

سوالات متداول

 

چک لیست بازسازی ساختمان چیست؟

چک لیست بازسازی ساختمان فهرستی از کلیه اقداماتی است که از مرحله هدف بازسازی، ایده، طرح و… تا انتهای کار در آن ذکر می­شود. همچنین کلیه اقدامات و هزینه مربوط به هر کدام در چک لیست درج می­شود. به این ترتیب می­توان به خوبی برای تمام مراحل برنامه ریزی کرد.

برای بازسازی اتاق خواب باید به چه چیزی توجه کرد؟

مهمترین نکته در بازسازی اتاق خواب، القای حس آرامش و آسایش است؛ بنابراین طراحی باید به گونه ­ای باشد که این احساس را در فضا به وجود آورد.

 

 

 

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای ۰ / ۵. تعداد رای: ۰

هنوز رای ثبت نشده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *